Dekhengsten

Furore Furore

Geboortedatum: 1987
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.64

Goedgekeurd bij: KWPN
Afstamming: Ahorn x Lucky Boy xx x Wagner

  Ahorn
preferent
Nimmerdor
preferent
Farn
holstein preferent
Fax І
Dorette
Ramonaa
Koridon xx
Friedhilde ll
Hyazinthe
holstein keur preferent prestatie
Ladykiller
Sailing Light xx
Lone Beech xx
Alpenblume
holstein
Fasching
Diastolchen
Sjaloma
keur preferent prestatie
Lucky Boy xx
keur preferent
Compromise xx
Nearco xx
Idealist xx
Sejanne xx
Ksarinor xx
Jeanne Seymour xx
Eloma
keur preferent prestatie
Wagner
holstein
Sterndeuter
Eiskonzert
Wiloma
ster
Radboud
Lomana

Furore

Furore komt uit een van de beste merrielijnen van Nederland, de Loma-stam, die momenteel op de derde plaats staat van de Wereldranking voor fokfamilies van springpaarden. Deze stam is de laatste tijd enorm veel in de picture geweest. De fokker van Furore en grondlegger van de Loma-stam Sietse van Dellen werd verkozen tot KWPN-Fokker van het Jaar 2006. Telkens weer komen paarden uit deze stam opvallend in beeld op het hoogste internationale niveau. Het bekendste voorbeeld hiervan is Paloma, een halfzus van Furore die onder Eric van der Vleuten grote internationale successen boekt.
Casadora ( Lauren Hough, USA) blijkt een vaste waarde te worden voor het Amerikaanse team. Ook Jaguar (halfbroer van Furore), Stealth Sprenger, Jupiter, Vink's Amal, Rodenburgs Nevada, en Caloma Z zijn allemaal bekende namen die uit de Loma-stam komen. In 2006 werd de hengst Whistler (Holland x Iroko) met zeer goede cijfers goedgekeurd bij het KWPN. De grootmoeder van Whistler is een halfzus van Furore.

Furore zelf heeft zich geklasseerd in internationale 1.50m. parcoursen. Hij wist zich meerdere malen vooraan te plaatsen o.a. in Valkenswaard, Rostock en Aachen. Met overtuiging wonnen Furore en Hester Klompmaker in 1999 in Den Bosch het 1.40m Hengstenspringen.

Dat fokkerij geen toeval is bewijst de nafok van Furore, die zich kenmerkt door een fijn karakter, souplesse, werkwilligheid en veel bloed. De jonge Furore's presteren op nationaal en internationaal niveau opvallend goed in de springsport. Scutt plaatste zich in Aken voor de finale en werd voor een enorm bedrag verkocht. Karolus won in Calgary o.a. een 1.50m. parcours en daarmee een nieuwe auto.

Vanwege de uitstekende prestaties van Furore en zijn nakomelingen werd Furore in 2004 voor het leven goedgekeurd.

Van Furore is diepvriessperma beschikbaar.

FuroreScutt, Furore  -  Uniekfurore