Dekhengsten

Whistler Whistler

Geboortedatum: 2003
Kleur: bruin
Stokmaat: 1.68m

Goedgekeurd bij: KWPN
Afstamming: Holland x Iroko x Indorado x Lucky Boy

  Holland
Concorde
keur preferent
Voltaire
Furioso ll
Gogo Moewe
Flyer
Marco Polo
Klaske
Cornelia
ster
Nimmerdor
farn
ramonaa
Wotik
Wagram
Gotik
Saloma
ster, Prestatie
Iroko
Pilot
Pilatus
Gratia
Bianca H
Bengale
Ricke
Maloma
ster, Prestatie
Indorado
holstein
Corrado
Aida
Sjaloma
Prestatie
Lucky Boy xx
Eloma
Prestatie

Whistler

WHISTLER is verkocht naar de VS en word uitgebracht door Candice king
Ze zijn bezig met een succesvolle internationale carriere. Whistler heeft al enkele rubrieken op 1.60m niveau gelopen.

De nakomlingen lijken veelbelovend zowel op de merrie/hengsten keuringen als onder het zadel.

Whistler is gezegend met de kwaliteit waarmee de 'Loma'stam van fokker van het Jaar Sietse van Dellen groot is geworden, namelijk kwaliteit op de sprong en een fantastische instelling.
Het succes van de 'Loma'stam die op de derde plaats van de Wereld Ranking fokfamilies van springpaarden staat, is door goedkeuring van deze jonge hengst tot nog grotere hoogte gestegen. Zijn afstamming is mede zeer interessant vanwege zijn vroeg overleden vader Holland. Deze hengst heeft zelf internationaal gesprongen en leverde al een groot aantal internationale springpaarden. De moeder van Whistler is de mooie stermerrie Saloma (v. Iroko), waarvan in het moederrapport staat dat ze krachtig en met veel souplesse stapt, draaft en galoppeert, waarbij het sterke achterbeengebruik opvalt. Grootmoeder Maloma (v. Indorado) bracht al twee Z-springpaarden en is inmiddels prestatiemerrie. Haar moeder is de bekende Lucky Boy merrie Sjaloma, die onder andere de hengst Furore en de internationale springpaarden Paloma en Jaguar bracht. Uit deze zeer bekende 'Loma' stam komen ook ondermeer de internationale springpaarden Cassadora ( Lauren Hough, USA), Stealth Sprenger ( Rich Fellers USA), Jupiter ( Ulrich Kirchhof), Nevada ( Albert Voorn) en Caloma Z (Morten Djupvik). Goedgekeurde hengsten als Quasimodo Z, Hattrick, Tenerife, Omen Z, Liberato I en II hebben ook de 'Loma'stam als moederlijn.

In het onderzoeksrapport van Ermelo wordt Whistler een eerlijke, betrouwbare hengst genoemd, met een zeer goede instelling. Hij springt met goede reflexen en een goede techniek. Whistler lijkt voorzichtig en toont veel tot zeer veel vermogen. Zijn stap is zuiver en voldoende tot ruim voldoende van ruimte. De draf, ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende gedragen, de galop is ruim en krachtig. Zijn exterieur wordt ook heel positief omschreven. Hij is goed ontwikkeld, rijtypisch en ruim voldoende in het rechthoeksmodel gebouwd. Hals, croupe en rug zijn goed van bespiering en lengte. Het fundament is correct, royaal ontwikkeld en heeft ruim voldoende kwaliteit.
Whistler is ingedeeld in de klasse 'goed' wat zijn bevruchtend vermogen betreft.

Galop 8.0
Reflexen 7.5
Techniek 8.0
Vermogen 8.5
Instelling 8.5
Rijdbaarheid 8.0
Aanleg 8.0

Van Whistler is diepvriessperma beschikbaar.

WhistlerWhistler springWhistler spring