Dekhengsten

Tygo Tygo

Geboortedatum: 2000
Kleur: Donkerbruin
Stokmaat: 1.68

Goedgekeurd bij: KWPN
Afstamming: Numero Uno x Purioso x Rigoletto

  Numero Uno
Libero H
keur preferent
Landgraf
holstein
Ladykiller xx
Warthburg
Oktave
L. Ronald
Gelonika
Jolanda
keur
Lord Calando
holstein
Lord
Perra
Feinschnitt
keur preferent sport
Ahorn Z
Nevada
Domine
ster preferent prestatie
Purioso
keur
Furioso ll
Furioso xx
Dame de Ranville
Alinda
Martell
Alice
Vicomie
Rigoletto
keur
Ramzes x
Idee
Ramona
Willow Cratic xx
Omine

Tygo

Tygo is een zeer complete hengst. Hij combineert een fantastisch mooi exterieur met opvallend veel springvermogen, reflexen en een goede techniek. Tygo heeft bovendien prima basis gangen, waarbij vooral zijn krachtige, veel afdruk vertonende galop opvalt. Tygo kwam dankzij zijn uitstekende cijfers in 2003 als verrichtingstopper uit de bus in Ermelo.

Tygo heeft een succesvolle internationel carriere met Angelique Hoorn achter de rug met vele prijzen en overwinningen op 1.60m niveau.

In de wedstrijdsport breken steeds meer jonge Tygo's door zowel in Nederand als in het buitenland. De oudste nakomelingen springen momenteel op 1.30m niveau.
De nakomelingen van Tygo hebben allemaal een hele goede instelling in het parcours, tonen veel vermogen en hebben goede reflexen.

In 2005 heeft Tygo met veel succes zijn veulens laten zien, die door de jury omschreven werden als een uniforme collectie goed ontwikkelde rijtypische veulens met uitstraling, die met veel souplesse en afdruk bewegen.
De resultaten op de veulenkeuringen waren ook zeer opvallend, vele veulens werden 1A geplaatst.
In 2005 werden 5 Tygo veulens voor de NMK in Ermelo geselecteerd. In 2006 waren dit er maar liefst 10 !!!! Tygo was hiermee de topaanvoerder op deze landelijke finale.
Het beste Tygo-veulen in Ermelo was het merrieveulen Boloma (m.v. Lucky Boy) met een 6de plaats in de finale en een groot compliment voor haar krachtige galop van de jury.
Uit zijn 1e jaargang hengsten werd Alonso (m.v. Wolfgang) aangewezen voor de verrichtingstest.
In 2009 werd een zoon (m.v. Investment) 3e in de kampioenskeuring op de H.K. Den Bosch en daarmee aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

In de afstamming van Tygo zijn enorm veel springgenen bij elkaar gevoegd. Zijn vader is de zeer goed fokkende, internationaal springende Libero H-zoon Numero Uno. De moeder van Tygo, Domine ( Purioso x Rigoletto) is ster, preferent en prestatie en bracht al drie nationaal en internationaal springende nakomelingen. Zij kreeg een uitstekend moederraport van de KWPN-jury.

Tygo weet te imponeren door zijn explosieve afdruk, fenomenale inzet en vermogen was hij wellicht de meest opvallende hengst van zijn jaargang.
Tygo is op CH Veendam 2007 voor het eerst internationaal gestart. In het 1.40 m. werd hij zeer overtuigend 2de in de finale. Beide competitie wedstrijden van de hengstencompetitie 2007-2008 waarin Tygo deelnam, wist hij winnend in Zuidbroek en Hengelo af te sluiten.
In het 1.40 m. van de V.H.O. trofee op de H.K. 2008 in Den Bosch was hij succesvol 3e.
In 2010 wist Tygo op spectaculaire wijze de VHO trofee op de HK te Den Bosch te winnen met Angelique Hoorn.

Tygo is alleen beschikbaar via diepvries sperma.