Intro en Visie

De oorsprong van het bedrijf stoeterij Eloma Hoeve is de aankoop van de geweldige fokmerrie Eloma geweest in 1972. Vanuit een destijds hobbymatige, maar zeer prestatiegerichte fokkerij is een bedrijf ontstaan met een inmiddels wereldberoemde merrielijn. Deze merrielijn staat op de 3e plaats van de wereldranking springgericht gefokte merrielijnen (nr. 022). Producten uit deze stam worden over de hele wereld verkocht. Vele internationale springpaarden geven de stam naamsbekendheid.

Eloma bracht nakomelingen van o.a. Farn en Lucky Boy xx. Uit deze merries kwamen o.a. meerdere UTV-kampioenen en de KWPN hengsten Furore, Hattrick, Tenerife en Whistler. Na de goedkeuring van Furore in 1990 is stoeterij Eloma Hoeve tevens dekstation geworden. De KWPN hengsten Furore en Tygo hebben thans een box op de Eloma Hoeve. De hengsten Nourejev en Whistler zijn verkocht. Er is wel diepvriessperma beschikbaar van deze hengsten.

De sportpaardentak binnen het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een kwaliteitsvol onderdeel van het bedrijf. Ze vinden afzet over de hele wereld. De paarden worden vakkundig opgeleid.

Ook in de 21-ste eeuw zal stoeterij "Eloma Hoeve" haar succesvolle fokkerij voortzetten. Evenals voorgaande jaren zal de merriehouder een brede keuze uit kwaliteitsvolle hengsten en een uitstekende service geboden worden.