Loma stam

De Loma stam en Sietse van Dellen horen bij elkaar.
Het succes werd geboren met de eerste merrie van Sietse in 1969. Deze Eloma (Wagner uit Wiloma van Radboud)zou van groot belang worden voor de Fokker van het Jaar 2006.

Eloma had wel een paar beperkingen,bijv. een wat korte hals, maar ze had ook essentiele kwaliteiten, zoals een correct fundament en een goede manier van bewegen,met tact en elasticiteit. En misschien wel het allerbelangrijkst; ze had een uitermate werkwillend karakter.Een kwaliteit die heden ten dagen nog steeds een kenmerk is van de Loma stam. Dat fokkerij geen toeval is bewijst de nafok van Eloma welke met de grootste zorg is opgebouwd.

Dankzij zijn visie en passie voor de fokkerij ontwikkelde de Loma stam zich tot een van de beste Nederlandse sportmerrielijnen. Uit deze merriestam werden ook meerdere door het KWPN goedgekeurde hengsten gefokt. Denk aan Furore (foto), Whistler, Tenerife en Hattrick.

Sjaloma keur pref. prest. v. Lucky boy, is de moeder van de hengst Furore, maar ook van het internationale springpaard Jaguar (USA). Van de hengst Gurioso kwam de ster preferente prestatiemerrie Wiloma die o.a. moeder is van de internationale springpaarden Zippo, Henderson, Kingston en meerdere keurmerries.

De combinatie Sjaloma - L. Ronald bracht de merrie Bijloma die op haar beurt weer de moeder is van de internationale springpaarden Jupiter, Hattrick en Vink's Amal. Hattrick werd bovendien goedgekeurd bij het KWPN. Een volle broer van Sjaloma - US-Neopoletan sprong succesvol internationaal. Goedgekeurde hengsten als Omen v. Carthago (Zangersheide) en Osto M v. Narcos II (SBS) komen eveneens uit deze tak.

Eloma werd ook met Farn gekruist. Hieruit werd de bekende merrie Oloma pref. prest. geboren. Zij is o.a. moeder van de volle zusters Doloma, keur prest (Z spr.) en Toloma, sport keur pref. prest. (Z2 dress.) die beide 2X UTV-kampioen werden. Overige bekende springpaarden uit deze tak zijn o.a.: Tinello Rodenburg's Nevada (Albert Voorn), Exclusief (VSN-kampioen), Kentucky (Dld) en Caloma Z (moeder van de hengst Quasimodo Z). Liberato I Z, Liberato II Z, Quasimodo Z, Al Dente (Westf), Rodrigo (NRPS) en Tenerife (KWPN) zijn goedgekeurde hengsten die stammen uit de nafok van Eloma met Farn.

Uit de tak van Uloma, keur pref. prest. (Pastrocio xx X Eloma) komt het internationale springpaard Stealth Sprenger van Rich Fellers (U.S.A). Uloma is bovendien moeder van meerdere Z en ZZ spring- en dressuurpaarden.

Via stammoeder Eloma zijn inmiddels een groot aantal merrie`s met het prestatie predikaat actief in de fokkerij. Naast een zeer hoog prestatiegehalte zijn ook exterieur en beweging zorgvuldig verankerd. Er komen nl. ook meerdere uitstekende dressuurpaarden uit de stam en de grote keuringssuccessen zijn nationaal bekend.