Nieuws

Armstrong van de Kapel 4e in Gothenburg

In het 1.50m. van de Gothenburg horse show 2015 wist de goedgekeurde Quasimodo Z zoon Armstrong van de Kapel een 4e plaats te behalen met Olivier Phillipaerts.

Charleville, Quasimodo Z x Lancelot, won 2 maal een 1.40m rubriek met Johan Sebastian Gullinksen.

Lees verder

Quolita Z (v. Quasimodo Z) wint Grote Prijs Oliva

Quolita Z (Quasimodo Z x Ramiro) heeft de Grote prijs van Oliva gewonnen. Quolita Z wordt gereden door de Fransman Harold Boisset. Eerder wisten ze al een 1.40m parcours te winnen.

Lees verder

Goede resultaten Quasimodo Z nakomelingen

23-10-2014
Onlangs presteerden nakomelingen van Quasimodo Z weer uitzonderlijk goed.

In Kiel behaalden Denis Lynch(IRL) en Quote Zavaan, Quasimodo Z x Armstrong, fokker H.F. van der Broek te Veghel de 2e plaats in de Grand Prix.

Charleville, Quasimodo Z x Lancelot, fokker J. Maat te Balkbrug werd afgelopen weekend 3e met Johan-Sebastian Gulliksen(NOR) in de Grand Prix van Oslo.


foto: Charleville

Lees verder

Zquasimodo R (v. Quasimodo Z) 8e in finale Silver Tour

13-4-2014
In de 4e week van de Tascana Tour in Arezzo zijn Zquasimodo R (Quasimodo Z x Voltaire) en de Italiaanse Clementina Grossi 8e geworden in de finale van de Silver Tour. In het 1.45 meter parcours was het duo foutloos in de barrage in 46,66 seconden.

Lees verder

Zamora 6e in Grote Prijs Z-Tour

13-4-2014
In de Grote Prijs van de Z-Tour in Lanaken is Zamora v. Quasimodo Z met Gerco Schröder 6e geworden. In het parcours tot 1,60 meter wisten vijf combinaties de barrage te halen. De zeer goed springende merrie bleef door een tijdfout net buiten de barrage.

Lees verder

Tygo nakomelingen vooraan in derde week Z tour

13-4-2014
Vanmiddag wisten Hendrik-Jan Schuttert en Balboa HS (Tygo x Furore) het 1.40-45m. te winnen tijdens de Z-tour in Lanaken. Schuttert en Balboa wisten in de barrage foutloos te blijven en waren bijna een seconde sneller dan de nummer twee.
De pas 7 jarige Cronini, Tygo x Indoctro behaalde met Anouk Kort een 11e plaats.

Zaterdag wist Balboa ook al twee maal foutloos te blijven in het 1.40m. wat resulteerde in een 3e plaats.

In het 1.45m. direct op tijd was Asterix (Tygo x Joost) met Robert Puck foutloos en behaalden een nette 4e plaats.

Lees verder

Armstrong van de Kapel 2e in Grand Prix Arezzo

6 april is Armstrong van de Kapel, Quasimodo Z x Farn 2e geworden in de Grand Prix van Arezzo (1.50m.). Olivier Phillippaerts reed twee nulrondes met de 9 jarige hengst in een tijd van 42.56 seconden.

Armstrong van de Kapel is zeer constant in de Toscana tour 2014. Afgelopen 3 weken was hij van de 12 rondes 10 keer foutloos.

Lees verder

Quasimodo Z nakomelingen op KNHS indoorkampioenschappen

Op de KNHS indoorkampioenschappen in Ermelo hebben Quasimodo Z nakomelingen zeer goed gepresteerd. Maar liefst 6 nakomelingen hadden zich geplaatst via de regiokampioenschappen.

Marjolein Jonkers was met Dafira reservekampioen in de klasse L. In de klasse M was er een nette 5e plaats voor Linda Knap met KTG Bentley.

Lees verder

Whistler zoon Fanaat wint finale ONNK

29 maart was de finale van het Open Noord Nederlands Kampioenschap vrijbewegen en vrijspringen voor jonge paarden. De Whistler zoon Fanaat, m.v. Cavalier wist met overmacht de 4 jaar en oudere rubriek te winnen.

Fanaat beschikt over zeer veel souplesse, maakte keer op keer dezelfde sprong, bukt goed en opent achter erg goed. Een zeer compleet paard aldus jury Henk Frederiks.

Fanaat behaalde een 8,5 voor de techniek en maar liefst een 9 voor de reflexen!

Lees verder

Quasimodo Z nakomeling Zamora wint op indoor brabant

Gerco Schroder heeft tijdens Indoor Brabant met zijn Quasimodo Z nakomeling Zamora de rubriek 1.40 direkt op tijd gewonnen. In een sterk deelnemersveld bleef het duo foutloos en dik 2 seconden sneller dan de nummer 2, Steve Guerdat.

Lees verder

Fanaat hoogste punten selectie vrij springen ONNK

Zaterdag 22 maart was in Tolbert de voorselectie van het ONNK, het Open Noord Nederlands Kampioenschap vrijbewegen en vrijspringen. De 4 jarige Whistler zoon Fanaat, m.v. Cavalier wist de 4 jaar en ouder rubriek op zijn naam te schrijven. Hij kreeg o.a. een 8,5 voor het vermogen en een 8 voor de techniek, bascule en reflexen.

Hiermee heeft Fanaat zich geplaatst voor de finale in Bronneger op zaterdag 29 maart.

Lees verder

Paarden verkocht naar Spanje

3 maart 2014

Onlangs hebben we 4 paarden verkocht naar een klant in Spanje. Vanmorgen heeft BSS Paardentransporten de paarden opgehaald en brengt de paarden veilig naar de nieuwe eigenaar.

We wensen de nieuwe eigenaar veel succes met hun aankoop.

Lees verder

Dekseizoen 2014

Het dekseizoen 2014 is inmiddels van start gegaan .
De eerste merrie s zijn inmiddels alweer geinsemineerd.

Wilt u uw merrie insemineren neem dan vrijblijvend contact op of kom langs voor een passend advies.

Lees verder

Prettige feestdagen

Stoeterij Eloma Hoeve wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond en sportief 2014!

Lees verder

100% score voor de Eloma Hoeve op IBOP Tolbert

Op 23 december hebben we met 3 merries deelgenomen aan de IBOP in Tolbert. Allen lieten een goede proef zien onder ruiter Niels Mulder. Elana (v. Whistler) en Dolocia (v. Verdi) slaagden met resp. 78,5 en 78 punten, waardoor ze beiden het Keur predikaat ontvangen . Cayloma (v. Tygo) slaagde met 75 punten. Voor het exterieur kreeg ze eveneens 75 punten. Daarmee is Cayloma Ster verklaard.

Lees verder

Nafok van Quasimodo Z presteert zeer goed op WK Lanaken

Op het WK voor jonge springpaarden in Lanaken deden opvallend veel nakomelingen van Quasimodo Z mee. Bij de 5 jarigen streden er 4 nakomelingen voor het kampioenschap. Maar liefst 2 plaatsten zich voor de grote finale. De Noorse Nina Braaten met de ruin Elle Dorado, Quasimodo Z x Careful en de Ier Bertram Allen met Castlefield Denver, Quasimodo Z x Ulft die in de finale 2 mooie foutloze ritten had en daarmee een verdiende 2e prijs.


Bij de 7 jarigen won de Fransman Harold Boisset met de merrie Quolita Z, Quasimodo Z x Ramiro de 1e kwalificatie wedstrijd. In de finale behaalde deze super springende merrie een 7e plaats.

Lees verder

5 oktober grootse veulenveiling in Tolbert

Op zaterdag 5 oktober organiseert de stichting Veiling Westerkwartier voor de 3e keer een grootse rijpaardveulenveiling. Geveild worden 45 interessant gefokte rijpaardveulens en 10 predikaatrijke dragende fokmerries.

Aanvang presentatie: 16.30 uur
Aanvang veiling: 19.00 uur

Locatie: HJC Manege, Hoofdstraat 53 te Tolbert

Kijk voor de actuele lijst met veulens op:

www.westerkwartierpaardenkwartier.nl

Lees verder

Quasimodo Z dochter 6e in GP Drammen


Afgelopen weekend werd Morton Djupvik met de door fam. Dijkstra- van Bruggen gefokte merrie Zariena v. Quasimodo Z 6e in de GP van Drammen.

Lees verder

Achtste prijs voor Tygo nakomeling in Neumünster


Rabo Talent van het Jaar, Hendrik-Jan Schuttert, verscheen afgelopen weekend met Balboa HS (Tygo x Furore) aan de start in de rubriek voor zeven- en achtjarige paarden op het CSI van Neumünster . Ze kregen een balk in de barrage, maar dankzij hun snelle tijd van 36,79 seconden waren ze de snelste vierfouter en werden ze achtste.

Balboa HS werd gefokt bij de fam. Busscher te Beilen.

Lees verder

Tygo ingeslapen


Aan de gevolgen van een oude blessure is de KWPN hengst Tygo niet meer. Tygo had al enige tijd last van deze blessure en werd daarom niet meer uitgebracht in de sport. De gezondheid verslechterde de laatste tijd, daarom is besloten de hengst in te laten slapen.

Van Tygo is nog voldoende diepvriessperma beschikbaar.

Lees verder

Quasimodo Z zoon duurste in sportpaardenveiling tijdens ICNN Drachten


De derde editie van de Sale of the Rising Stars was zaterdagavond tijdens ICNN Drachten nog weer beter dan de twee vorige. Teus van den Brink was een tevreden man met de totaalopbrengst van 332.000 euro voor zijn twaalf veilingpaarden. De 4,5-jarige Denver, Quasimodo Z x Ulft, fokker: C. Pluim uit Harskamp, bracht met 75.000 euro het meest op.

Voor het eerst nam Teus van den Brink de verantwoording op zich voor de volledige collectie, nadat hij de twee eerste edities samen met Egbert Schep organiseerde. Dat bracht extra druk met zich mee. Hij koos ervoor om wat meer vierjarigen aan te bieden en dat werd ook beloond door het koperspubliek.

Van tevoren weet je niet hoe het gaat lopen, maar ik kan alleen maar uiterst tevreden zijn. Dit was een goede Koppel paarden, ze lieten zich harstikke goed zien in de presentatie en het was ontzettend druk bij het uitproberen op het voorterrein. Ik heb veel positieve reacties mogen ontvangen en er zijn zelfs paarden verkocht aan nieuwe klanten. M’n nek uitsteken is beloond. Dat geeft een heel goed gevoel”, is Teus van den Brink opgelucht.

Dat Denver (v. Quasimodo Z) het duurste paard zou worden, verbaast Teus van den Brink zich niet. “Dat paard heeft de hele zomer al heel goed gesprongen bij ons in de buurt.” Nieuwe eigenaren zijn drie Ierse jongens: Neil Ferron, Bertram Allen en Ger O’Neill, die Denver al bij Van den Brink thuis hadden uitgetest.

Het op één na duurste springpaard was Constance (Indoctro x Animo) voor 32.000 euro. Voor 30.000 euro werd Deen (Phin Phin x Tangelo van de Zuuthoeve) afgeslagen. Gemiddeld brachten de jonge talenten 27.666,67 euro op.

Lees verder

Whistler 3e in Grand Prix van Lexington

Whistler en Candice King hebben vorige week goede zaken gedaan door twee keer foutloos te blijven in de 1.60m. hoge Grote Prijs van de Alltech National Horse Show (CSI4*) in Lexington. Hiermee eindigde hij op een zeer verdienstelijke 3e plaats, achter McLain Ward/Antares en Christine McCrea/Romantovich Take One.

Lees verder

Quasimodo Z zoon één na duurste op Limburgse veulenveiling

Op de Limburgse veulenveiling bracht het mooie hengstveulen Quasilander T Z, Quasimodo Z x G Ramiro Z van fokker C. Timmermans te Westelbeers maar liefst € 14.000 op. Hij was hiermee het één na duurste veulen van de veiling. Quasilander T is een volle broer van het Grand Prix-springpaard Qulander Z waarmee James Paterson-Robinson voldeed aan de selectie-eisen voor de Olympische Spelen dit jaar. Wij wensen de Ierse koper veel succes met zijn aankoop.

Lees verder

Veulenveiling Tolbert


Na het grote succes van afgelopen jaar organiseerd Stichting Westerkwartier Paardenwartier ook dit jaar weer een Veulen veiling.

Datum: 13 oktober 2012
locatie: HJC Manege Tolbert

Secretariaat:
Mevr. G. Snip
Boersree 7, 9365 TH Niebert
mobielnummer : 06 30461259 (na 19.00 uur)
e-mail : veilingwesterkwartier@hotmail.com


Hou de site van Stichting Westerkwartier Paardenkwartier in de gaten voor verdere informatie.
www.westerkwartierpaardenkwartier.nl

Lees verder

2 veulens naar Star Sale Drachten

Van Stoeterij Eloma hoeve zijn 2 veulens defenitief geselecteerd voor de Star Sale veulenveiling welke gehouden wordt op 7 september te Drachten.
Dit zijn een vos hengstveulen, vader Taloubet Z uit de ster merrie Citoloma (Caretano Z x Dreamstreet)
en een bruin merrieveulen, vader Nabab de Reve uit de voorlopig "Keur" merrie Dosloma (Tygo x Lux)

Lees verder

Whistler succesvol tijdens CSI3* Bromont

(20 juli 2012)
KWPN Hengst Whistler presteerde zeer succesvol tijdens de Canadese CSI3* wedstrijd te Bromont.
In het 1.50m behaalden Whistler en Candice King een mooie 12e plaats.

Lees verder

Centrale keuring Tolbert

(10 juli)
Vandaag was de Centrale Keuring te Tolbert.
Voor Stoeterij Eloma Hoeve was het een succesvolle dag, hieronder volgt een overzicht:

Bij de 3 jarige springmerries werd de merrie Elana (Whistler x Furore x Burggraaf) voorlopig keur.
Bij de 3 jarige dressuurmerries werd Ezuloma (Tuschinski x Sandro Hit x Nourejev) voorlopig keur.
Bij de 4 t/m 7 jarige stermerries behaalde de merrie Barella (Tygo x Furore x Grannus) het "keur" predicaat.

Tevens werden de fokkers uit de Regio gehuldigd die een merrie hebben gefokt die het predicaat "Prestatie" hebben gekregen dit jaar.
Sietse kreeg hiervoor een oorkonde voor de merrie Jiloma.

Lees verder

Stamboekkeuring Boyl

(4 juli)
Tijdens de stamboekkeuring van Friesland werd de merre Erella (Whistler uit Arella keur IBOP(spr-)v. Tygo) in eigendom Stoeterij Eloma Hoeve "Ster" verklaard met 80 punten op exterieur en 80 punten op springen.

De toelichting van de jury was: "Erella viel op door haar merrieuitdrukking, mooie voorhand en sterke verbindingen. Daarnaast heeft ze op de sprong een extra techniek, vlug voorbeen gebruik en springt ze goed met de schoft omhoog met veel lichaamsgebruik".

Mooie woorden dus van de Jury voor deze merrie.

Lees verder

Barella geslaagd voor IBOP test

(20 juni 2012)
Tijdens de IBOP te Warga stelde Hennie Roffel de 6 jarige merrie Barella (Tygo x Furore) voor. De Merrie slaagde voor de test met een totaal van 75 punten.
Barella werd hier tevens aangeboden bij de stamboekopname en voor haar exterieur kreeg ze van de jury 75 punten en werd dus "Ster" verklaard.

Lees verder

Stamboekkeuring Tolbert

(19 juni 2012)
Tijdens de stamboekkeuring van Tolbert behaalden twee merries van Stoeterij Eloma Hoeve het "Ster" Predikaat.
Betreft: bij de dressuurrichting, cat.nr. 36, Ezuloma (Tuschinski x Sandro Hit) met 80 punten op het exterieur en 75 punten op beweging. Bij de springrichting, cat.nr. 14, Elana (Whistler x Furore) met 75 punten op exterieur en 80 punten op vrijspringen.
De overige keuringmerries worden voorgesteld op de stamboekkeuringen van Winschoten, Boyl en Dronten.


(foto: Ezuloma)

Lees verder

Quasimodo Z zoon gekwalificeerd voor Olympische Spelen

De Quasimodo Z zoon Qulander Z (m.v. Ramiro Z) in eigendom van Ger Poels heeft zich met zijn ruiter James Paterson- Robinson uitkomend voor Australië weten te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Londen 2012.

Lees verder

Tygo nakomelingen succesvol op Outdoor Staphorst

(5 juni)
Tijdens het councours Outdoor Staphorst dat gehouden werd van 5 t/m 7 juni presteerden Tygo nakomelingen zeer goed in de allerhoogste rubriek.
Het ZZ springen werd gewonnen door Albert Zoer met Appie (Tygo x Emilion). Een derde plaats was er voor Michel Priemis met Atilla (Tygo x Ircolando). Kortom zeer goede prestaties dus door deze paarden en hun ruiters.

Lees verder

Veulens 2012

(april)
Inmiddels zijn er op Stoeterij Eloma Hoeve al een aantal veulens geboren.
Hieronder volgt een overzicht van de geboren veulens.

Hengsveulens:
Quality Time X Tygo
Inshallah de muze X Hinault
Quasimodo X Furore
Tygo X Verdi
Tygo X Hinault
Taloubet Z X Caretano Z
Tygo X WhistlerMerrieveulens:
Tygo X Quidam de revel
Bretton Woods X Sandro Hit
Whistler X Lancelot
Tygo X Cavalier
Tygo X Furore


(klik op lees verder voor meer foto's)

Lees verder

Jong KWPN op bezoek bij Stoeterij Eloma Hoeve

(21 april)
Zaterdag 21 april kwam er een groep leden van Jong KWPN op bezoek
bij Stoeterij Eloma Hoeve. Een leuke groep Jongeren met veel interesse voor de fokkerij kregen een rondleiding van Sietse over het bedrijf. Ook was er voldoende mogelijkheid voor een stukje discussie en het stellen van vragen.
Voor iedereen was het een geslaagde, interessante en leerzame middag.(foto: groep Jong KWPN met de hengst Furore)

Lees verder

Quasimodo Z naar de Eloma Hoeve

Springpaardenvererver Quasimodo Z (Quidam de Revel x Carthago Z) komt dit dekseizoen op stal bij Stoeterij Eloma Hoeve.

Quasimodo Z dekte jarenlang op stal Bessemeind in Gilze, maar na het recente overlijden van Ad Goeijers krijgt hij een nieuwe stal. Sietse van Dellen heeft hem gehuurd en is een samenwerking aangegaan met Lauw van Vliet, die de hengst bij veel merries binnen zijn klantenkring kan aanraden.

Met nakomelingen die bovengemiddeld presteren is Quasimodo Z inmiddels al wereldwijd bekend. Zo zijn Vip van de Keersop (Yuri Mansur), Qulander Z (James Paterson Robinson), Quinto II van Bessemeind’s (Omar Karaevli) en Winny (Yves Houtackers) al op 1.60m niveau geklasseerd en springen Quickly B Z (Edwin Smits) en Quite Special (Marjorie Schneeberger) op 1.50m niveau.

In 2011 werd Quinault VDV (mv. Hinault) nog uitgeroepen tot kampioen jonge springpaarden tijdens het Winter Equestrian Festival met Laura Kraut. Ditzelfde jaar verdiende Quasimodo Z de KWPN-erkenning op basis van eigen prestaties en die van zijn kinderen. Het NRPS en AES keurden de hengst op jonge leeftijd al goed.

De zoon van Quidam de Revel x Carthago Z x Libero H x Ramiro Z x Lucky Boy xx x Farn x Wagner is genetisch zeer interessant en komt bovendien uit de hoogaangeschreven Loma-stam, die tot bloei kwam op de Eloma Hoeve van Sietse van Dellen. Zijn moeder Caloma Z sprong op achtjarige leeftijd al op wereldbekerniveau met Morten Djupvik. De groot- en overgrootmoeder werden op 1.30m niveau uitgebracht.


Lees verder

Tygo en Quasimodo Z nakomelingen succesvol GMB Competitie

(3maart)
In de Finale van de GMB Competitie te Bathmen presteerden een aantal Tygo en Quasimodo Z nakomelingen zeer goed.

Zo was er bij de 4 jarigen een 5e plaats voor Commitment (Tygo x Corland) fokker J. Kroes te Vilsteren. Commetment werd zeer netjes voorgesteld door Chantal Steggink en kreeg voor het springen een 8, de wijze van rijden werd beoordeeld met een 7,5.

Bij de 5 jarigen werd 2e Brazzaville (Quasimodo Z x Renville) en was er een 3e plaats voor Berghgraaf (Quasimodo Z x Serville) Beide paarden werden gereden door Leonie Jonkers. Fokker van beide paarden is Jaap Maat te Balkbrug.
In deze rubriek was er nog een 10e plaats voor Balboa HS (Tygo x Furore) gereden door Tijl van Genugten, fokker J. Busscher te Beilen.

Lees verder

Verwachte veulens 2012

Stoeterij Eloma Hoeve verwacht voor dit jaar een groot aantal veulens,
klik op 'Lees verder' voor een overzicht:


Lees verder

Regio kampioenschappen Drenthe


(foto Zoloma)
Marian Lunsche heeft tijdens de Regio Kampioenschappen van de provincie Drenthe voor de Eloma Hoeve de paarden Zoloma (Clinton x Lux) en de hengst Tygo gestart.
Er was een groot en sterk deelnemersveld in alle klassen.
Zoloma heeft ze uitgebracht in de Klasse Z. En behaalde hierin een 4e prijs en tevens een uitnodiging voor de Nederlandse kampioenschappen.
Tygo heeft ze gestart in de klasse ZZ. Hier behaalden ze een 6e prijs. De eerste vijf geplaatsen kregen een uitnodiging voor het NK. Tygo en Marian staan dus reserve voor de Nederlandse kampioenschappen.
De Nederlandse kampioenschappen worden verreden op 31 maart te Ermelo.

Lees verder

Dekseizoen 2012


Het dekseizoen 2012 staat weer voor de deur.
Stoeterij Eloma Hoeve heeft naast de eigen hengsten Tygo en Furore nagenoeg alle SWS hengsten beschikbaar.
Onder het genot van een kop koffie kunnen wij u voorzien van fokadvies voor uw merries.
Voor meer informatie neem contact met ons op.

Lees verder

Ericson door naar verichtingsonderzoek


(4 feb)
De jonge hengst Ericson, (Padinus x Iroko) gefokt en in eigendom van Stoeterij Eloma Hoeve is aangewezen voor het verichtingsonderzoek.
De jonge hengst liet zich afgelopen dagen in Den Bosch geweldig zien zowel tijdens het vrijspringen als in de 3e bezichtiging aan de hand.

De donkerbruine Ericson heeft een stokmaat van 1.66m. Ericson komt uit de ster merrie Saloma, dit is tevens de moeder van de KWPN goedgekeurde hengst Whistler (v.Holland) die momenteel op internationaal niveau springt in de de VS.
Uit deze lijn komen vele succesvolle nationale en internationale springpaarden.

In totaal hebben de KWPN Juryleden 40 springhengsten, 29 dressuurhengsten en 6 tuigpaardhengsten aangewezen.

Lees verder

Ericson door naar 3e bezichtiging

(2 feb)
Tijdens de 2e bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch liet de jonge hengst Ericson (Padinus x Iroko) zich erg goed zien en sprong fantastisch.
Deze goede prestatie werd door de Juryleden beloond met een uitnodiging voor de 3é bezichtiging aanstaande zaterdag in Den Bosch

Lees verder

SYMPOSIUM HIPPISCH WESTERKWARTIER

De Stichting WesterkwartierPaardenkwartier organiseert op 23 januari het symposium HIPPISCH WESTERKWARTIER.

Het thema van deze avond is "Hoe blijven we nummer één van de wereld met betrekking tot de dressuur en springpaarden?"

Met Rob Ehrens, Jan Greve, Johan Hamminga en Cor Loeffen als sprekers. Het symposium wordt geleid door niemand minder dan Jacob Melissen. Komt allen!!

Locatie: De Postwagen Tolbert
Aanvang: 19.30 uur
Entree: 7.50 euro

Lees verder

Fijne feestdagen

Stoeterij Eloma Hoeve wenst iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig en succesvol 2012

Lees verder

Padinus zoon door naar 2e bezichtiging


De 1e bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring zit er weer op. Voor de Eloma Hoeve is er dit jaar 1 jonge hengst doorverwezen naar de 2e bezichtiging in Den Bosch.
Dit is de donkerbruine Padinus zoon genaamd Ericsson. Ericsson komt uit de Iroko merrie Saloma. Dit is tevens de moeder van de KWPN goedgekeurde hengst Whistler.
Ericsson is een mooie langgelijnde hengst die goed kan bewegen en vrij springen.

Lees verder

Tygo maakt reclame met Marian Lunsche


ASSEN – Als de jaarwisseling in zicht komt beginnen bij fokkers de gedachten te gaan naar welke hengst ze straks willen gebruiken voor hun merries. Alle fokkers die op 30 november aanwezig waren op de Sunrise Stables in Assen waar het eerste woensdagconcours van organisatoren Stefanie Luning en Eric Naberink een groot succes was zal alvast de naam van dekhengst Tygo hebben onderstreept en wellicht al even het telefoonnummer van de Eloma Hoeve in Opende hebben genoteerd, want Tygo maakte met winst in het Z/ZZ reclame voor zichzelf. De door Marian Lunsche gereden hengst zette in de barrage verreweg de snelste tijd neer en wist daarmee Mareille van Geel-Schroder voor te blijven die met Eurocommerce Nevada ook een prima basisparcours en foutloze barrage toonde, maar haar tijd met vier tellen zag worden verbeterd door Lunsche. Derde werd Niels Mulder die met Akyra Fortuna een springfoutje liet noteren in de barrage. “Het is prachtig dat ik deze hengst mag rijden”, vertelt Lunsche. “We konden ons in het parcours goed weren, maar dit is natuurlijk ook een heel goed ervaren paard en dan kun je ervoor rijden. In het parcours is hij wat heet, maar dat is ook zijn kwaliteit. Erbuiten is het een heerlijke lieve en gemakkelijke hengst.”


bron: www.1pknoord.nl

Lees verder

Atybalia en Chataloma geslaagd voor IBOP


Tijdens de IBOP in Tolbert werden 2 paarden van Stoeterij Eloma Hoeve voorgesteld door Marian Lunsche.

- De 6 jarige merrie Atybalia (Quasimodo Z x Karandasj) kreeg voor het springen totaal 75 punten met o.a. een 8 op zijn reflexen en een 8 voor zijn instelling.
Tijdens de stamboekopname kreeg zij 75 punten op haar exterieur en werd daarmee STER verklaard.

- Chataloma (Cassini II x Hinault) liep ook een nette IBOP proef en kreeg van de Jury 75.5 punt. Met o.a. een 8 voor de reflexen en een 8 voor de rij/bewerkbaarheid.
Tijdens de stamboekopname kreeg zij 70 punten op haar exterieur en werd dus ook STER verklaard. (o.v.b. van de uitslag van de PROK Keuring)

(foto Chatoloma)

Lees verder

Woloma Nederlands Kampioen eventing


De door Sietse van Dellen gefokte Woloma, Karandasj x Lucky Boy is Nederlands Kampioen eventing klasse Z geworden onder Jan van Beek.

De titel kwam als een verrassing. Na dressuur stond de combinatie zevende. Dankzij een foutloos springparcours klommen Van Beek en Woloma al wat op, de cross met 5,2 tijdfouten leverde de titel op. Van Beek: “Het was een mooie cross met alles erin. Je moest overal goed opletten. Deze overwinning is een verrassing, deze wedstrijd stond helemaal niet op de planning. Ik rijd Woloma eigenlijk alleen voor het behalen van het sportpredikaat. Dit was haar tweede Z-wedstrijd. Woloma is goed in alle drie disciplines, maar haar allergrootste plus is haar karakter.

Lees verder

Whistler dochter Dulinda Keur

De Whistler dochter Dulinda (fok./ Ger. J.A. Smit te Kommerzijl) heeft onlangs met succes de EPTM test in Deurne afgerond. De mooie merrie slaagde met een totaal aantal punten van 77 en werd hiermee keur verklaard. Dulinda kreeg een 8,5 voor de galop en o.a. een 8 voor instelling en rijdbaarheid.

Lees verder

Huldiging prestatiemerries


Tijdens de Centrale Keuring in Tolbert zijn de fokkers van merries die in 2010 het prestatie predicaat behaald hebben gehuldigd.
Sietse van Dellen is de fokker van twee prestatiemerries namelijk:

* Heloma: STB, RP, PREST, (Cocktail x Stuyvesant xx)
Nakomelingen:
- Meloma v. Balzflug Z2+1 dressuur
- Naas v. Juventus Z2+33/ZZL dressuur
- Peloma v. T.C.N Partout Z1+12

* Luoma: STB, RP,ELITE, PREF,PREST,SPORT(Furore x Pastrocio):
Z+10 springen
Nakomelingen:
- Palermo v. Fedor ZZ+9/D/ISP springen
- Wuloma v. Karandasj Z+12 springen
- Zuloma v. Karandasj Z+3 springen

Lees verder

Dybalia kampioen op de centrale keuring bij de springmerries

(12-07-2011)
De Centrale keuring van Groningen werd een succesvolle dag voor Stoeterij Eloma Hoeve.
vijf van de vijf driejarige merries werden voorlopig Keur.
Dit waren Dybalia (Whistler x Cavalier), Ditoloma (Whistler x Landor S), Dosloma (Tygo x Lux), Dolocia (Verdi x Furore) en Dulinda (Whistler x Furore) fok./Ger. J.A. Smit.
Helemaal mooi was dat Dybalia Algemeen kampioen werd bij de springmerries.

Definitief keur werden de merries Boloma (Tygo x Lucky Boy xx) en Arella (Tygo x Furore). In deze groep liep Arella aan kop.

Lees verder

Whistler merries presteren goed op stamboekkeuring

(21 juni 2011)


Voor stoeterij Eloma Hoeve was het een succesvolle dag op de stamboekkeuring van Tolbert.

Lees verder

Whister succesvol in VS


De KWPN goedgekeurde hengst Whistler doet het goed in de verenigde Staten.
Hij heeft al een aantal mooie successen geboekt o.a een 5e plaats in het 1.40m tijdens Hudson II (1-5 juni 2011) en in Florida was hij 2e in een 1.50m rubriek.
Whistler is eigendom van Louisburg Farm en word uitgebracht door Candice king.

Lees verder

Geboren veulens 2011

Op Stoeterij Eloma Hoeve zijn onlangs alle verwachte veulens geboren. Hierbij een overzicht.Lees verder

Stoeterij Eloma hoeve succesvol tijdens IBOP

Dit jaar hebben voor de Stoeterij Eloma Hoeve 3 merries de springgerichte IBOP proef afgelegd. Alle drie de merries, die werden voorgesteld door Marian Lunsche, hebben de aanlegtest gehaald.

Dinsdag 16 november was er een IBOP in de HJC manege te Tolbert.

De 6-jarige merrie Zoloma (Clinton x Lux x Lucky Boy xx) haalde bij de springrichting de hoogste punten van de dag namelijk 81.5, dit met mooie cijfers zoals o.a. een 9 voor de reflexen, en een 8.5 voor instelling en rijdbaarheid/bewerkbaarheid.

De 5-jarige merrie Arella (Tygo x Furore x Grannus) ronde de IBOP proef ook succesvol af met een totaal van 78 punten. Voor het exterieur kreeg de merrie 80 punten en werd hiermee ster verklaard.

19 oktober was er een IBOP in Warga.

Hier werd de merrie Boloma (Tygo x Lucky Boy xx x Farn) voorgesteld.
Deze 4-jarige merrie slaagde voor de test met 75 punten. Op het exterieur kreeg de merrie eveneens 75 punten, en werd hiermee ster verklaard.


Lees verder

Whistler verkocht

Whistler is onlangs verkocht naar de amerikaanse ruiter Peter Wylde en zal een internationale sportcarriere tegemoed gaan.
Whistler is voor de fokkerij beschikbaar middels diepvriessperma via de Eloma Hoeve.

Lees verder

Geboren veulens 2010

(half juni 2010)

Op Stoeterij Eloma Hoeve zijn dit jaar weer diverse veulens geboren.
Hieronder volgt een kort overzicht:

Hengstveulens:
- Whistler x Furore x Burggraaf
- Whistler x Cavalier x Narcos II
- Tygo x Iroko x Indorado
- Tygo x Caretano Z x Dreamstreet
- Zapatero x Hinault x Voltaire
- Nabab de Reve x Tygo x Indorado

Merrieveulens:
- Tygo x Furore x Ramiro
- Tygo x Quidam de Revel x Iroko
- Tygo x Hinault x Zeus
- Tygo x Lancelot x Furore
- Whistler x Tygo x Furore
- Whistler x Narcos II x Wisconsin
- Carthino Z x Lux x Lucky Boy XX
- MR. Blue x Montreux x Indorado
- Zhivago x Sandro Hit x Nourejev

Er word nog n veulen verwacht de Grannus merrie Kayloma is hoog drachtig van Numero Uno.

Lees verder

Tygo 7e in Oostenrijk


6-5-2010
In het 1.40m. parcours op het 3-sterren concours in Lamprechtshausen waren Tygo en Angelique foutloos in een tijd van 53,75 seconden, wat goed was voor een 7e plaats. Daarmee waren ze de beste Nederlandse combinatie.

Lees verder

Tygo wint auto in Hagen

Tygo en Angelique Hoorn hebben zaterdagmiddag in het Duitse Hagen een nieuwe auto gewonnen. In de Knock Out sprong Tygo over 2.10m. en versloeg daarmee onder andere Christian Ahlman en Lars Nieberg.

Lees verder

Whistler 3e in finale Hengstencompetitie

Whistler heeft met Hester Klompmaker, in de finale van de hengstencompetitie klasse Z op de Hengstenkeuring in Den Bosch, weer laten zien over kwaliteiten te beschikken. In de finale sprong hij overtuigend en door zijn goede resultaten in de competitie eindigde Whistler op een mooie 3e plaats.

Lees verder

VHO Trofee voor Tygo

Tygo en Angelique Hoorn veroverde donderdag tijdens de tweede dag van de KWPN hengstenkeuring de VHO trofee (hoogte 1.40 m).
Hoorn wist als laatste barragestarter welke prestatie ze moest verbeteren en was de nummer n van dat moment, Willem Greve met Ukato (v. Stakkato) inderdaad te snel af.

Vijf hengsten plaatsten zich donderdag voor de barrage. Vier van hen bleven in de eindstrijd wederom foutloos. De derde plaats was voor Dennis van Tilburg met Empire (v. Emilion). Chelltago Z (v. Chellano Z) bleef met Caroline Mller eveneens foutloos en werd vierde. De vijfde plaats was voor Ben Schrder nam met BMC Unaniem (v. Numero Uno) zij hadden vier strafpunten.


http://www.youtube.com/watch?v=o15gw845eMQ

Lees verder

Whistler wint HC Deurne klasse Z/ZZ

Whistler heeft De klasse Z/ZZ van de Hengstencompetitie in Deurne op zijn naam geschreven. In de barrage waaraan 12 hengsten deelnamen, bleef Whistler met Hester Klompmaker foutloos in een tijd van 33,59. Hiermee was hij een ruime halve seconde voor op de tweede geplaatste, Vinesse

Lees verder

Tygo wint in Hengelo

Dit weekend is er internationaal concours in Hengelo.
Tygo komt in Actie in de 1.45/1.50 rubrieken.
Vandaag stond de openingsrubriek op het programma, een parcours direct op tijd. Deze wisten Angelique Hoorn en Tygo overtuigend te winnen.
Morgen zullen ze nog in een rubriek starten en zondag komen ze in actie in de Grote prijs.

Lees verder

Tygo 5e in Odense

Tygo en Angelique kwamen dit weekend in actie in Odense (DEN).
Vrijdag waren ze dubbel foutloos in het 1.40m. dit resulteerde in een 5e plaats.
Zondag in de grote prijs waar de hindernissen op een hoogte van 1.50m stonden waren ze de snelste vierfouter en eindigden ze eveneens op een nette 5e plaats.

Lees verder

Tygo presteert goed in Lanaken

Op het WK voor jonge paarden te Lanaken kwam Tygo in actie in de rubriek `Sires of the world`. Op de 1e dag ging Tygo foutloos rond in een snelle tijd, dat resulteerde in een 5e plaats.

In de 1,50m. finale kregen Tygo en Angelique een pechfout op de sloot. Door de snelle tijd werden ze 13e.

Tygo heeft hiermee laten zien het hoge werk aan te kunnen, en zal binnenkort in de GP starten.

Lees verder

Whister 8e op Hippiade

Na de overwinning op de Kampioenschappen van Friesland mochten Whistler en Hester Klompmaker de provincie vertegenwoordigen op de Hippiade te Ermelo op 5 en 6 september.
De deelnemers in de klasse Z moesten in 2 dagen totaal 4 parcoursen springen.
Whistler liep alle parcoursen zeer constant en sprong erg goed. Dit resulteerde in een nette 8e plaats van de ongeveer 50 deelnemers uit heel Nederland.

Lees verder

Whistler kampioen Friesland

Whistler heeft zijn kwaliteiten weer laten zien op de Regio Kampioenschappen van de provincie Friesland te Gorredijk.
Hij wist daar overtuigend de titel in de klasse Z te veroveren.

In de barage waren ze een kleine 2 seconden sneller dan de nr. 2: Folkert Kelderman met Tropical Girl.


De Kampioen en de Reserve Kampioen vertegenwoordigen de provincie friesland tijdens het NK te Ermelo op 5 en 6 september.

Lees verder

Tygo zet zegereeks voort


Tijdens CSI2 *Verden startte Angelique Hoorn Tygo in het 1.45m De rubriek wisten ze overtuigend te winnen in een sterk deelnemersveld.
Hiermee zet Tygo zijn zegereeks voort.

Lees verder

Geboren veulens 2009

Op de Eloma Hoeve zijn dit jaar weer interessant gefokte veulens geboren.

Uit de Loma stam komen:
Hengstveulens:
- Padinus x Iroko x Indorado (Iroko merrie is de moeder van Whistler)
- Colman x Montreux x Indorado
Merrieveulens:

Lees verder

Whistler veulen naar NMK Ermelo

Op de centrale keuring Friesland in Warga hebben de whistler veulens goed gepresteerd.
Het merrieveulen Evita VDV (Whistler x Flemmingh) van fokker/ger.: S.H. v/d Veen- Roorda te Harkema liep mee in de kampioenskeuring en heeft zich geplaatst voor de NMK te Ermelo.

Tevens was er een mooi resultaat voor het hengstveulen Evalant (Whistler x Goodtimes) van fokker/ger.: mts. Groenhout-Post te Eestrum. Hij stond op een mooie 3é plaats in zijn groep.

Lees verder

Tygo 2 overwinningen in de Big Tour

Angelique Hoorn en Tygo in bloedvorm op CH de Wolden.
Tijdens de Big tour, de internationale rubrieken die op donderdag en vrijdag zijn verreden over een hoogte van 1.40m. Wist Tygo beide parcoursen overtuigend te winnen.
Voor de grote prijs had Angelique de beste kansen en was klaar om 3 overwinningen op rij te scoren, helaas gooide de vele regen roet in het eten en werd deze rubriek afgelast.

Lees verder

Tygo wint Grote Prijs CH De Wijk

Tygo zet zijn successen voort. In de grote ZZ rubriek met daarin eeen sterk deelnemersveld wist Angelique Hoorn samen met Tygo de grote prijs van CH de Wijk te winnen. In de eerste manche werd Tygo 2é. De 2é manche wisten ze overtuigend te winnen.

Lees verder

Whistler 3e in Z debuut

Tijdens het pinksterconcours in Eext was Whistler erg succesvol.
Hester Klompmaker stuurde de fantastisch springende hengst Whistler naar de 4é plaats in het M. Het tweede parcours heeft Hester Whistler voor het eerst Z gestart en dit resulteerde in een mooie 3é plaats.

Lees verder

Tygo winnaar hengstencompetitie Hengelo


Afgelopen dinsdag heeft Tygo zijn springkwaliteiten weer bewezen. In de klasse Z/ZZ van de eerste wedstrijd van de hengstencompetitie wist Tygo met Hester Klompmaker de overwinning in de wacht te slepen. In de barrage met 11 deelnemers was Tygo als laatste starter de aller snelste.

Lees verder

Tygo veulen kampioen in Nijkerk


Op 7 augustus 2007 is het merrieveulen Cushi (Tygo x Goodtimes) fokker/eigenaar S.M.C. Bloem te Ewijk op de paardenfokdag Veluwe en Vallei te Nijkerk uitgeroepen tot kampioen springerichte veulens. We zien haar terug op de NMK in Ermelo.

Lees verder

Tygo nakomeling aan kop


De chique en correct gebouwde twenter merrie Arella dochter van Tygo stond boven aan in haar rubriek op de CK in Gorredijk. Ze viel op door haar royale ontwikkeling correcte manier van bewegen en haar jeugdige uitstraling.

Lees verder

Goede resultaten embryo transplantatie

Dit seizoen wordt er voor het eerst op de Eloma Hoeve embryo`s getransplanteerd. Uit de 22 jarige merrie Doloma (v. Lucky Boy) zijn twee embryo`s van Tygo gespoeld en in de draagmoeders geplaatst. Alle twee zijn ze drachtig bevonden.

Lees verder

Casadora weer aan kop in Calgary


Lauren Hough en Casadora (Indoctro x Grannus, fok. Stal de Huurne) wonnen op zaterdag niet alleen de Grote Prijs, woensdag werden ze derde in een 1.50m en donderdag waren ze de enige foutlozen in een 1.50m rubriek. De vosmerrie won daarmee ruim 90.000 Canadese dollars voor haar amazone.

Lees verder

1e stermerrie van Tygo

Op de stamboek keuring van het KWPN in Houten is de merrie ZAKARLA (fokker T.Kraan - Muskens ) dochter van Tygo ster verklaard.Lees verder

Veulens geboren

Tevens zijn er op de Eloma Hoeve een groot aantal veulens geboren
van de Hengsten

Tygo, Whistler, Heartbreaker, Colandro, Cassini II, Oklund en Tangelo Van de Zuuthoeve.Lees verder

Casadora beste in GP van Kentucky

KWPN merrie Casadora beste in GP Van kentucky

Lauren Hough uit de Verenigde Staten voegde zondag 12 Mei een Grand Prix - overwinning aan haar erelijst toe .Op de Kentucky Spring Horse Show won ze met de KWPN - merrie Casadora
(Indoctro x Grannus ) Gefokt door De Huurne in Wierden en bekend uit de Loma stam.

Lees verder

Tygo aan kop in Roden


Op hemelvaartsdag tijdens het concours in Roden sprong Hester Klompmaker in de klasse Z een foutloos parcours en eindigde daarmee op de 1e plaats.

Lees verder

Tygo 2e in klasse Z

Tygo sprong op het CH Marum begin mei met Hester Klompmaker in de klasse Z een netjes foutloos parcours en eindigde daarmee op de 2e plaats .

Lees verder

Loma stam beste springstam ter wereld

NL-merrielijn 022 waar de Loma stam onder valt is in de periode van 1 oktober 2006 t/m 28 februari 2007 uitgeroepen tot beste springstam ter Wereld!

Lees verder

1e veulen Whistler geboren

In de nacht van 6 op 7 april is het eerste veulen van Whistler geboren. Het is een merrieveulen Chakira genaamd. Ze komt uit de merrie Tavera (kimberley x Bernstein x Zion)

Lees verder

Whistler goedgekeurd


Tijdens het najaarsverrichtingsonderzoek is Whistler goedgekeurd als dekhengst bij het KWPN. Holland x Iroko uit de Loma-stam.

Lees verder